جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بهترین حالت خوابیدن برای بدن کدام است؟

the sleep positions for sleep apnea 1920x1270 1

بهترین حالت خوابیدن کدام است؟ به پشت؟ رو به شکم؟ به پهلو؟ بدن سعی میکند هنگام خواب انرژی و سلامت مصرف شده خود را بازسازی کند به همین علت نحوه خوابیدن تاثیری بسیار زیادی روی سلامتی و آرامش ما خواهد داشت.

اگر هنگام خواب ستون فقرات شما به صورت درست حمایت و پشتیبانی شود در نهایت منجر به سلامت و راحتی بیشتر خواهد شد.

با این حال شاید برای شما سوال پیش بیاید که علت خستگی و کمردرد بعد از خواب شبانه چیست؟ باید به شما بگوییم علاوه بر تشک و عوامل دیگر مدل خوابیدن نیز میتواند یکی از دلایل این مشکل باشد.

در این مقاله سعی خواهیم کرد بهترین مدل های خوابیدن و معایب و مزایای هرکدام را به شما بگوییم.

بهترین حالت خوابیدن کدام است؟

بهترین حالت خوابیدن حالتی است باعث تطبیق درست ستون فقرات با لگن و سر می‌شود. البته این حالت به وضعیت سلامت شما و حالتی که در آن راحت هستید بستگی دارد. مثلا خوابیدن روی پهلو و کمر بهتر از خوابیدن روی شکم است.

در هر حالت خوابیدن، بهتر است ستون فقرات خود را متعادل و حمایت‌شده نگه دارید تا کمتر به آن فشار بیاید و ماهیچه‌ها هم کمی استراحت کنند و بهبود بیابند. البته در نظر داشته باشید که اگر خوابیدن روی شکم برای شما راحت است، مجبور نیستید حالت خوابیدنتان را تغییر دهید.

می‌توانید با استفاده از بالشت و تشک مناسب، احتمال درد را به حداقل برسانید و ستون فقرات خود را در یک راستا نگه دارید.

حالت‌های مختلف خوابیدن فواید مختلفی دارند و می‌توانند برای شرایط متنوعی مانند کمردرد و بارداری و حساسیت و رفلکس معده مفید باشند.

در این موارد، امتحان‌کردن بهترین حالت‌ خوابیدن می‌تواند به خوابی بهتر منجر شود. در پژوهشی به گروهی از بزرگ‌سالان مبتلا به کمردرد گفتند که روی پهلو یا به پشت بخوابند.

درد این افراد تنها پس از ۴ هفته کاهشی چشمگیر یافت. عادت‌کردن به یک حالت خوابیدن جدید زمان‌گیر اما ممکن است، پس صبور باشید و با استفاده از بالشت‌ها بدن خود را به حالت‌های جدید عادت دهید.

حالت مختلف خوابیدن کدام است؟

در این قسمت با انواع مدل بهترین حالت خوابیدن آشنا خواهیم شد با ما همراه باشید.

خوابیدن به پشت(کمر)

خوابیدن به کمر

به پشت خوابیدن بهترین حالت خوابیدن برای ستون فقرات است. این مدل خوابیدن کمک می‌کند تا ستون فقرات شما تراز مناسبی داشته باشد. اگر دچار آرتریت و درد مفاصل هستید، به پشت خوابیدن کمک می‌کند از فشار وارد بر لگن و زانوهایتان نیز کم شود. به پشت خوابیدن همیشه هم راحت نیست، بنابراین شاید طول بکشد تا به این مدل خوابیدن عادت کنید.
اگر کمردرد یا گرفتگی کمر دارید، چند نکته برای به پشت خوابیدن وجود دارد:

  • سفتی تشکتان باید مناسب باشد، می‌توانید لایهٔ دیگری از فوم زیر آن بگذارید یا چندلایه از روی تشک کم کنید تا سفت‌تر شود. اگر تشک خوابتان نرم باشد، حمایت کمتری از کمرتان می‌کند و دچار کمردرد خواهید شد.
  • از بالش یا بالش‌هایی برای زیر سر و گردنتان استفاده کنید تا ستون فقراتتان وضعیتی خنثی داشته باشد. بدین ترتیب تراز ستون فقرات و گردنتان حفظ شده و حمایت خوبی از کمرتان هم می‌شود. شما باید به بالش‌های اضافی زیر سرتان به‌راحتی دسترسی داشته باشید تا طی شب اگر لازم شد بتوانید راحت ارتفاع بالش‌ها را تنظیم کنید.
  • برای اینکه نواحی که دچار پیچ‌خوردگی عصب‌هاست تحت‌فشار قرار نگیرند، بالش کوچکی بین کتف‌هایتان قرار دهید تا هم فشار از روی نقاط حساس مثل عصب سیاتیک برداشته شود و هم گردش خون مناسبی برقرار باشد.
  • برای حمایت بهتر از کمر، یک بالش بزرگ زیر زانوها بگذارید.

خوابیدن روی پهلو

خوابیدن به پهلو

طبق آمار، شش دهم افراد به پهلو می‌خوابند. یکی از خوبی‌های به پهلو خوابیدن این است که خوروپف را کمتر می‌کند. همان‌طور که گفتیم اگر به پشت بخوابید احتمال خوروپف کردنتان بیشتر است؛ زیرا این مدل خوابیدن اجازه می‌دهد بافت حلق پایین بیفتد و راه هوایی را مسدود کند.

اما وقتی به پهلو می‌خوابید، بافت نرم زبان و حلقتان به‌اندازه کافی شُل شده و احتمال انسداد راه‌های هوای خیلی کمتر می‌شود و در نتیجه بهتر می‌توانید تنفس کنید. به پهلو خوابیدن می‌تواند ریفلاکس را نیز کاهش دهد؛ اما به این شرط که به پهلوی چپ بخوابید. البته به پهلو خوابیدن می‌تواند درد شانه را در سمتی که روی آن می‌خوابید بدتر کند.

به پهلو خوابیدن مثل روی شکم خوابیدن می‌تواند چین‌وچروک‌ها را در سمتی از صورت که به آن طرف می‌خوابید و صورتتان به بالش سابیده می‌شود افزایش دهد.

خوابیدن روی شکم

خوابیدن روی شکم

دوست دارید روی شکم بخوابید؟ خوب است بدانید وقتی روی شکم می‌خوابید بالاتنه‌تان قوس نادرستی به داخل بالش می‌گیرد و در نتیجه کمر و ستون فقراتتان وضعیت درستی نخواهد داشت. به همین دلیل اگر کمردرد یا گردن درد دارید روی شکم خوابیدن مدل درستی نیست.

یکی از مزایای روی شکم خوابیدن این است که خوروپف را کمتر می‌کند و اگر آپنه خواب دارید، مدل سالم‌تری برای خواب است. روش شکم خوابیدن برای افرادی که ریفلاکس دارند هم مناسب نیست. اگر نمی‌توانید عادت روی شکم خوابیدن را اصلاح کنید، یک بالش زیر بالاتنه‌تان بگذارید تا ستون فقراتتان وضعیت خنثی‌تری پیدا کند.

اگر از بالش استفاده می‌کنید، حتماً بالشی کم‌ارتفاع و پهن باشد. بالش بلند، تراز طبیعی بدنتان را به هم می‌ریزد و باعث قوس نادرست کمر می‌شود. روی شکم خوابیدن باتوجه‌به تحت‌فشار قرارگرفتن صورت روی بالش باعث ایجاد چین‌وچروک روی پوست صورت هم می‌شود.

نتیجه گیری

واقعیت این است که وقتی می‌خوابید بدنتان فقط استراحت نمی‌کند و خیلی کارها انجام می‌دهد. وقتی در خواب هستید، بدنتان سلول‌های آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند، با عفونت‌ها می‌جنگد، بافت‌های جدید را رشد می‌دهد و خیلی کارهای دیگر! بنابراین خواب خوب از خیلی جهات اهمیت دارد. خواب کافی و باکیفیت شما را خوش‌اخلاق‌تر، هشیارتر و متمرکزتر می‌کند.

همچنین خواب خوب باعث نشاط و جوان‌سازی می‌شود. از آن طرف، اگر خوب نخوابید دچار مشکلاتی در سلامتی خود خواهید شد، از جمله چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت. نکتهٔ مهم دیگر در مورد خواب اینکه مدل خوابیدنتان هم مطرح است. اگر کمردرد یا ریفلاکس دارید یا خوروپف می‌کنید، بعضی از مدل‌های خوابیدن برای شما مناسب‌ترند. این نکته را یادتان باشد و مدل مناسبی از خوابیدن را برای خود انتخاب کنید.

مدیر وبسایت وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *